Leden Chiro Gaverke weer thuis

Redactie KW

(UPDATE) Chiro Gaverke uit Waregem is weer thuis. Drie bussen brachten de kinderen onder politiebegeleiding weer naar huis, nadat 85 kinderen onwel waren geworden in de kampplaats in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De chiroleiding besliste om het kamp meteen op te breken. De feiten gebeuren een goeie week nadat ook de VKSJ uit Vichte op dezelfde plaats het kamp moest stopzetten, om dezelfde reden.

Achttien kinderen moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. Twee onder hen mochten nog niet naar huis. Wellicht hebben ze een virale infectie opgelopen in maag en darmen.

Bij de thuiskomst aan Waregem Expo rond half vier moesten de kinderen één voor één afstappen voor een medische controle. De kinderen die ziek waren, zaten in een aparte bus. De pers werd ondertussen op afstand gehouden. Wie nog altijd ziek is, moest naar het ziekenhuis van Waregem.

Chiro Gaverke was met 183 leden op kamp in Limburg. Normaal verbleven ze nog tot 31 augustus in Dilsen-Stokkem. Omdat dit al het tweede kamp op rij is dat wordt afgebroken omdat kinderen ziek worden, is in de gemeente beslist om een derde kamp niet te laten plaatsvinden.

(jv)

Meer hierover in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier