LDD: “Ondertunneling Ringvaart en opwaardering kanaal Brugge-Gent maakt verbreding Schipdonkkanaal overbodig”

Redactie KW

Een ondertunneling van de Ringvaart rond Brugge lost het mobiliteitsprobleem van de stad op. Koppel daaraan een opwaardering van het kanaal Brugge-Gent, en je hoeft het Schipdonkkanaal niet te verbreden. Dat is een notendop wat LDD voorstelt. De partij is al van in het begin tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal, en zegt dat er andere prioriteiten zijn in de hele provincie, om de haven van Zeebrugge te ontsluiten.

Dat LDD tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal is, is niet nieuw. Maar nu komt de partij met een wel heel bijzonder plan op de proppen. Ivan Sabbe: “Ik wil in plaats van 2 miljard in een nutteloos kanaal te steken, die middelen voor eens en altijd ten goede benutten, en snel toepassen. Ik denk aan de werken die moeten gebeuren op de Leie, om van 1350 naar 4500 ton te gaan, en dan ook het kanaal dat er ligt, Gent-Brugge, een kanaal dat er dus is, en dat ook zo snel mogelijk moet worden aangepast.”

Minitunnels

Om zijn plan te laten slagen, moet er aan de Dampoort een nieuwe sluis komen, iets wat minister Crevits al heeft beloofd. Van die aanpassingswerken wil Sabbe meteen gebruik maken om het hele mobiliteitsprobleem in Brugge voor eens en altijd op te lossen. Vervang ook nog de bruggen over de vaart in Brugge, door minitunnels, en het hele verkeersinfarct in Brugge is opgelost, aldus LDD.

LDD:

Bekijk hier de reportage

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier