Lawaaimakers riskeren tot 250 euro boete in nieuw politiereglement

Redactie KW

Het politiereglement voor de bestrijding van lawaai en muziek door enerzijds de amusementscentra en anderzijds het publiek, gaf aanleiding tot discussie in de raadzitting van vorige donderdag 17 september. Voor de overige punten liepen de meningen van de verschillende fracties grotendeels gelijk.

Het voorgestelde politiereglement wil de overlast van lawaai en muziek dwingender aanpakken. Ria Fiers (Open-VLD) vond dit reglement maar niets. “Zo’n maatregel legt de verantwoordelijkheid vooral bij de uitbaters legt. Vertrekkende mensen die ‘s nachts praten en auto’s die wegrijden maken ook lawaai”, merkte zij op. Volgens burgemeester Crabbe (CD& V) heeft Fiers het reglement niet goed gelezen, want het reglement vermeldt dat zowel mensen in als buiten de plaatsen van vermaak beboet kunnen worden.

Paul Demey (SP.A) merkte op dat door dit nieuwe reglement de kopers van een bestaande (muziek)uitbating niet langer de zekerheid van een exploitatievergunning hebben. Crabbe repliceerde door hem erop te wijzen dat exploitatievergunningen nooit overdraagbaar zijn. Tijdens de discussie opperde Fiers dat vooral het danscafé Infinity op het Nieuwlandplein wordt geviseerd. De burgemeester sprak dit met klem tegen en antwoordde haar dat het reglement voor alle uitbatingen geldt. Lawaaimakers riskeren voortaan een boete van maximaal 250 euro. (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 25 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier