Laurens Kinget uit Bikschote is Gentse studentondernemer 2012

Redactie KW

Maandagavond vond in Gent de huldiging van dé Gentse studentondernemer plaats. Laurens Kinget (20) uit de Pilkemstraat in Bikschote mocht de titel mee naar huis nemen. De ingenieursstudent runt ‘Kingtextiles’, zijn eigen textielonderneming. De tweede en derde plaats werden weggekaapt door Willem Dumon uit Poperinge en Niels Helsen uit Dikkebus. “Enkele jongeren uit de Westhoek lieten de Gentenaars een poepje ruiken”, zegt Laurens.

Laurens volgt het derde jaar industrieel ingenieur optie electromechanica in Gent. Na een bezoek aan een café met een vriend kreeg hij het idee om sweaters voor Universiteit Gent te drukken. Die verkochten als zoete broodjes en Laurens besloot dan maar om zijn idee verder uit te werken. Hij mocht al voor een eersteklasse voetbalploeg in de provincie kledij produceren. Laurens was echter niet van plan om mee te doen aan de selectie voor Gentse studentondernemer. “Ik had mezelf niet voorgedragen om deel te nemen aan de wedstrijd, een van de partners van de stad Gent deed dat. Na een selectieprocedure, het invullen van vragenlijsten, selectieproeven en gesprekken met een jury kwamen we met drie finalisten uit de bus. De twee andere finalisten zijn Willem Dumon uit Poperinge, die software ontwikkelde om een wagenpark te beheren, en Niels Helsen uit Dikkebus, met een website voor tweedehandsboeken. We lieten de Gentenaars een poepje ruiken”, grijnst Laurens.

Ambassadeurschap

Laurens kreeg van burgemeester Termont een geldprijs van 1.250 euro. “Voor mij zijn de titel en de ervaring belangrijker”, meent Laurens. “Tijdens de campagne leerde ik spreken voor een groot publiek, leerde ik nieuwe mensen kennen en trok ik nieuwe klanten aan. Nu is het mijn morele plicht om iets terug te doen voor de stad Gent en die taak zal ik met plezier op mij nemen. Ik ga als ambassadeur het ondernemen in Gent volop te promoten, aan de hand van lezingen en events”, alsnog de jonge ondernemer.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier