Laure van den Broeck brengt tweede roman Birdie uit

Redactie KW

De Brugse Laure van den Broeck heeft haar tweede roman uit. Birdie gaat over een opgroeiend meisje en de problemen die ze ondervindt op school, met haar beste vriend en haar impulsieve moeder.

Twee jaar geleden sleepte Laure Van den Broeck met haar debuutroman meteen een Boekenwelp in de wacht. De prijs voor het beste jeugdboek is dat. Haar jongste roman Birdie is bestemd voor adolescenten en volwassenen. “Mijn tienerjaren liggen al een tijdje achter mij, maar het is nog niet zo lang geleden.. Ik vind het leuk om die intensiteit terug te voelen als ik schrijf”, zegt ze.

Het boek is niet alleen vanuit het standpunt van het tienermeisje Birdie geschreven, maar ook vanuit het perspectief van haar moeder en tante. Laure schreef de eerste drie versies in het Engels, het definitieve manuscript pende ze neer in het Nederlands. Zo ging ze ook te werk bij haar bekroonde eerste tienerroman ‘De 17de zomer van Maurice Hamster’. De jonge auteur heeft al plannen voor een derde boek. Haar grootste wens is dat haar romans ook in het Engels worden gepubliceerd. Birdie met een coverbeeld van de Kortrijkse Sabien Clement is uitgegeven bij Lannoo.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het Focus-nieuws vanaf 18u00

Laure van den Broeck brengt tweede roman Birdie uit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier