Laura Ballyn heeft eerste filmrol te pakken in Bo

Redactie KW

De nieuwe film van beloftevol talent Hans Herbouts heet ‘Bo’ en hij doet het bijzonder goed aan de kassa’s. Een van de personages is Steffie, een aan heroïne verslaafde tiener. En die rol wordt gespeeld door de Roeselaarse Laura Ballyn.

Laura vertolkt daarmee de rol van de hartsvriendin van het hoofdpersonage Deborah, vertolkt door Ella-June Henrard. “Ik ging er vanuit dat ik nooit gekozen zou worden”, vertelt Laura. “Tot ik een hele tijd later plots een mailtje kreeg met de melding dat ik erbij was. Ik wist eigenlijk niet hoe te reageren, maar ik was natuurlijk vooral dolblij.”

Opnames vorig jaar

De opnames vonden grotendeels plaats in de paasvakantie en het derde trimester van vorig schooljaar. „Het lukte maar net om te combineren met school. Gelukkig heb ik een lieve klas, die alle leerstof goed bijhield.”

“Je ziet je eigen fouten”

De Roeselaarse is best tevreden van het resultaat. „Het is vreemd om je een eerste keer op zo’n groot scherm te zien. Je ziet ook vooral de eigen fouten in het begin. Omdat je er zelf aan meegewerkt hebt, is het ook moeilijk om een objectief oordeel te kunnen vellen. Als er zich in de toekomst nog eens iets aanbiedt, zal ik zeker niet neen zeggen.”…

(TD voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier