Lars Meulenbergs en Thomas Gits organiseren ‘Lichtieval’ in Wulleputstraat Lichtervelde

© Kurt Desplenter
Redactie KW

In de Wulleputstraat vindt op zaterdag 7 september de eerste editie van ‘Lichtieval’ plaats. Bruggeling Lars Meulenbergs en Lichterveldenaar Thomas Gits staan in voor de organisatie van dit festival, dat ecologisch en duurzaam wil zijn.

Lars Meulenbergs (22) uit Sint-Andries en Thomas Gits (22) uit de Wulleputstraat in Lichtervelde steken hun schouders onder de eerste editie van Lichtieval, een festival dat plaatsvindt op zaterdag 7 september in Wulleputstraat 15. De twee organiseerden in het verleden al tuinfeesten in Lichtervelde en het Oost-Vlaamse Asper ten voordele van een boomkweekproject in Senegal. Zo kregen ze de smaak te pakken en wilden ze “iets groters” organiseren.

“We zijn gestart zonder budget”, klinkt het bij Lars Meulenbergs. “We zijn op zoek gegaan naar sponsors en kregen een subsidie van de provincie West-Vlaanderen. We zijn de voorbije maanden wel al serieus met onze kop tegen de muur gelopen. (lacht) We wisten dat de organisatie veel werk zou kosten, maar er komt nog veel meer bij kijken dan we voor mogelijk hadden gehouden.”

Wie met de fiets naar het festival komt, mag gratis slapen op de camping. Anders kost een plekje 2,50 euro. Tickets voor het festival zelf kosten 4 euro in voorverkoop en 6 euro aan de deur. Wie voor woensdag 4 september om 23.59 uur een mailtje stuurt naar lichtieval@gmail.com, komt op de voorverkooplijst en betaalt aan de kassa slechts 4 euro voor de toegang. “We houden de prijs bewust zo laag mogelijk”, klinkt het. “We willen dat de toegangsprijs niemand tegenhoudt om langs te komen. We vragen dan ook geen 2,50 euro voor een pintje, zoals veel grote festivals doen.”

De deuren van Lichtieval gaan open om 13 uur. Vanaf 14.15 uur geven de Smashing Birds van jetje. Daarna komen Dub Fi Youth, Den Hoed Quartet, Baja Benin, Fluppe & Thermo, Radio Desperado en Redlock nog langs, tot 4 uur.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier