Laptops in klas in Sint-Andreaslyceum in Brugge

Redactie KW

Het Sint-Andreaslyceum in Brugge start met een vooruitstrevend project: alle leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar gebruiken in zowat alle lessen een kleine laptop of netbook. De jongeren kunnen de computer huren of kopen. Wie al een eigen laptop heeft, kan die gebruiken. Maar taken en opdrachten worden voortaan via een schoolnetwerk uitgewisseld.

Er zijn nog een paar scholen die er al mee experimenteren, maar het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis Brugge is een pionier : de 350 leerlingen van vier, vijf en zes zijn vanmorgen met hun netbook naar school gekomen. Voortaan hebben ze hun draagbare computer in zowat alle lessen van doen. Niks is geblokkeerd. Huisregel is wel dat de computers alleen tijdens de lessen mogen verschijnen.

De jongeren mogen hun eigen laptop gebruiken. Wie er geen heeft, kan één huren op school voor 90 € per jaar of een netbook kopen voor 245 €. Er waren eerst wel wat vragen van ouders, maar na heel wat informatie en overleg, staat iedereen nu achter het project.

(EV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier