Laptops gestolen tijdens inbraak bij CLB

Redactie KW

Op zondagvoormiddag 11 april braken dieven in in de gebouwen van het CLB in de Bukkerstraat. Ze profiteerden van het leegstaande voormalig politiecommissariaat en van het weekend om toe te slaan. Volgens directeur Hans Vandenbroucke bevond één van de dieven zich nog in het CLB-gebouw toen de politie al ter plaatse was.

Een aangeslagen directeur Hans Vandenbroucke doet zijn relaas. „Zondag om 11.30 uur stapte een verpleegkundige het CLB-gebouw binnen om enkele documenten op te halen. Tot haar verbijstering zag ze een autochtone man die snel vertrok via de achterdeur richting Beurzestraat en Rijselsestraat. De dief of dieven hadden het gemunt op onze mobiele elektronica. Zij stalen vijf laptops.”

„Onvoldoende onderzoek”

De CLB-directeur zit met een dubbel gevoel. „De politie kwam snel ter plaatse, maar deed niet veel meer dan de diefstal vaststellen. Vingerafdrukken nemen was hen blijkbaar ook niet opgedragen.” Korpschef Luc Deryckere van de politiezone Arro Ieper weerlegt de beweringen van de CLB-directeur over de inzet van zijn manschappen. „Navraag bij de ploegen leert dat ze wel degelijk een rondgang hebben gedaan. Er was eerst evenwel onduidelijkheid of er wel zaken waren gestolen.” …

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier