Lappersforters weerleggen sabotage

Redactie KW

GroenFront!, de organisatie achter de bezetting van het Lappersfortbos in Brugge, weerlegt de beschuldigingen van sabotage aan de Vaartdijkstraat.

GroenFront!, de organisatie achter de bezetting van het Lappersfortbos in Brugge, weerlegt de beschuldigingen van sabotage. Ze pikken het niet langer dat het Brugs schepencollege blijft beweren dat de bosbezetters de pompen aan de Vaartdijkstraat saboteren. Volgens de Lappersforters komen die beschuldigingen er telkens na zware regenval, maar zijn de pompen gewoon niet sterk genoeg. Deze keer zouden de pompen in de beek zijn geduwd, maar dat ontkent GroenFront! stellig.

Volgens het Front is minstens één pomp, de eerste die werd geplaats, een dompelpomp, “deze zit dus altijd onder het wateroppervlak”, staat in een persbericht te lezen. “Alle andere pompen werden één na één bijgeplaatst, toen bij zware regenval telkens bleek dat hun debiet ontoereikend is.”

De werf aan de Vaartdijkstraat wordt bovendien bewaakt door een beveiligingsfirma, aldus nog GroenFront!. “Men kan zich ernstige vragen stellen bij het nut daarvan. Zo verzuimen de beveiligingsagenten het om op kritieke momenten het waterpeil in het oog te houden om zo tijdig de brandweer te kunnen verwittigen. Dat de wateroverlast zich blijft voordoen op een bewaakte bouwwerf maakt de beschuldigingen van sabotage zeer ongeloofwaardig”, staat in het perscommuniqué.

“Mogelijk probeert aannemer Verhelst de verantwoordelijkheid voor de wateroverlast af te schuiven op externe factoren om zelf niet te moeten opdraaien voor eventuele schadeclaims van bewoners in Sint-Michiels”, aldus nog de Lappersforters, die ook niet uitsluiten dat andere mensen sabotage plegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier