Lappersforters vieren start ‘Week van de Aarde’

Redactie KW

De Lappersfort-bosbezetters voeren zondag actie in Brugge. Daarmee vieren ze de start van de ‘Week van de Aarde’.

De Lappersfort-bosbezetters voeren zondag actie in Brugge. Ze maken eerst een poëziewandeling door het bos. Op het einde van die wandeling wordt voormalig milieu-minister Vera Dua (Groen!) tot ridder gekroond. Daarna trekken de bosbezetters nog naar het Zand, waar een protestdemonstratie volgt, voor wat de Lappersforters ‘een leven zonder vrees, en tegen repressie’ noemen.

Met de actie willen de bosbezetters de start van de Week van de Aarde vieren, vandaag. Meteen klagen ze ook de repressie aan, die enkele van de bosbezetters de laatste weken aan den lijven ondervonden. Zo werden enkele van de bezetters door de politie opgepakt, en verbleven enkele dagen in de gevangenis. Ze werden telkens beschuldigd van het stelen van voedsel uit vuilnisbakken van grootwarenhuizen in de regio Brugge. Iets wat volgens de Lappersforters geen misdaad is. Volgens hen viseren parket en politie van brugge de bosbezetters, omdat ze er tot nu toe altijd in geslaagd zijn anoniem te blijven, en hun echte identiteit te verzwijgen.

De bosbezetters wonen sinds een kleine zeven maanden opnieuw in het Lappersfortbos, om zo de kap van een deel van het bos te verhinderen. De Vlaamse overheid kocht het grootste deel van het bos vorig jaar aan als natuurgebied. De stad Brugge verleende wel een kap- en bouwvergunning voor een ander deel. De Lappersforters willen dat het hele bos behouden blijft, en houden hun bosbezetting dan ook vol. De laatste tijd kwam het wel geregeld tot confrontatie met politie-agenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier