Lappersforters laten zich niet doen door het vriesweer

Redactie KW

Het heeft vannacht voor het eerst lichtjes gevroren, maar de eerste koude schrikt de bezetters van het Lappersfortbos in Brugge niet af. Vorige week lanceerden ze een oproep naar kachels, om zich ‘s nachts te kunnen verwarmen. Voorlopig hebben al drie mensen een kachel gebracht.

De thermometer ging vannacht voor het eerst onder het vriespunt, de winter laat zich stilaan voelen. Niet meteen leuk nieuws voor de Lappersforters dus, die intussen al bijna vijf weken het Brugse stukje bos bezetten. Vorige week lanceerden ze een oproep om kachels naar het bos te brengen. Drie mensen hebben dat ook gedaan. Maar ondanks de eerste hebben de kachels nog niet gewerkt. “Op dit ogenblik zijn we nog wat aan het bouwen, want een kachel is nog niet zo makkelijk te installeren. Maar het heeft vannacht al gevroren. Het is inderdaad koud, maar we hadden het gezien gisteravond en een extra deken meegenomen”, zegt Shane van het Groen Front.

De oproep vorige week ging over houtkachels. Toch vreemd dat een groep die actie voert voor het behoud van een bos zich wil verwarmen met hout. “We stoken op afvalhout, en wegwerppaletten en afbraaktimmerhout. Het bos blijft gespaard”, klinkt het.

De Vaartdijkstraat, naast het Lappersfortbos, wordt op dit ogenblik verbreed. Daarbij moesten enkele bomen tegen de grond. Onbekenden sneden onlangs kabels door en saboteerden pompen op de werf. De stad wees met beschuldigende vinger naar de Lappersforters, maar zij ontkennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier