“Lappersfort toch bezet” (GroenFront!)

Voor de gemeenteraad in Brugge was er dinsdagavond protest voor het behoud van het Lappersfort
Redactie KW

“Vanacht hebben een 10 tal GroenFront! activisten het Lappersfort bezet. De politie was en is massaal aanwezig om te beletten dat mensen het bos zouden binnenkomen”, meldt de beweging GroenFront! De politie was inderdaad massaal aanwezig, maar kon niet verhinderen dat actievoerders zich vannacht in het bos konden verschansen. Later op de dag volgt er een update.

“Op dit moment is men een doorgang aan het kappen om met een hoogtewerker tot bij de activisten te geraken. Er is, voor zover bekend, nog niemand opgepakt”, zegt GroenFront! in een mail.

Dinsdagavond betoogden een dertigtal anarchisten, onder wie enkele voormalige bezetters van het Lappersfort, voor het stadhuis. Zij protesteerden zij aan zij met het Groene Gordel Front tegen de kapvergunning die het stadsbestuur gaf aan Fabricom om loodsen en kantoren te bouwen in een 3,5 ha grote zone in het Lappersfort, die bestemd is als industriezone.

De Brugse politie was in verhoogde staat van paraatheid. Er is in elk geval een betoging gepland woensdagmiddag om 12.30 uur door groene activisten.

Later op de dag volgt er een update op deze website en op Focus-WTV.

Ook zal u een uitgebreid verslag kunnen lezen met reacties van alle betrokken partijen in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 6 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier