Lappersfort-dievegges blijven aangehouden

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft vrijdag beslist om twee Lappersforters een maand langer aan te houden voor diefstal van voedsel in de nacht van dinsdag op woensdag. De twee bosbezetters, een Nederlandse en een Engelse vrouw van rond de 20, worden ervan verdacht bedorven voedsel uit de containers van de AD Delhaize gestolen te hebben.

“Ze hadden inderdaad kaas, soepgroenten en brood – allemaal over datum – bij, maar haalden die niet van de AD Delhaize op de Baron Ruzettelaan, ” zegt hun raadsman Sigfried Sergeant. “Ze hadden die nacht 20 à 30 kilometer rond Brugge gefietst om dat eten te vinden in vuilnisbakken van andere winkels. En dat gebeurde zeker zonder inbraak. Met de meeste winkels hebben ze zelfs een overeenkomst dat ze die etenswaren mogen
ophalen. Toen ze om 4 uur ‘s nachts werden tegengehouden, was dat geen betrapping op heterdaad. Ze worden nu aangehouden omdat de zaak verder onderzocht wordt. Ze willen die groep gewoon ontmoedigen, maar we zullen zeker beroep aantekenen.”

Hun kompaan ‘Ollie’ ging de vrouwen eind februari voor. Hij werd toen opgepakt en aangehouden voor identieke feiten en moest een tweetal weken in de cel zitten. In beroep werd hij vrijgelaten. Net zoals ‘Ollie’, willen de twee hun echte naam niet prijsgeven en weigeren ze een verklaring af te leggen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier