Lappersfort-activisten kondigen nieuwe acties aan

Voor de gemeenteraad in Brugge was er dinsdagavond protest voor het behoud van het Lappersfort
Redactie KW

Een 150-tal activisten heeft woensdagavond betoogd in het Brugse stadscentrum. Ze uiten hun ongenoegen over het rooien van de bomen in het Lappersfortbos en wensen dat de rest van het bos ongemoeid blijft.

De betoging liep van ‘t Zand naar de Markt en terug. Ter hoogte van het politiecommissariaat bleven de betogers staan tot alle administratief aangehouden activisten hun vrijheid terugkregen. Meteen daarop werden nieuwe acties aangekondigd.

De milieu-activisten zijn van plan om het bos opnieuw te bezetten als een volgende rooiactie start. Woensdag werden een vijftigtal bomen gerooid voor de verbreding van een weg. Het Brugse schepencollege verleende onlangs ook een kap- en bouwvergunning voor 3,5 hectare industriegebied. “Vanaf 26 september is deze bouwvergunning rechtsgeldig en kan er met het

rooien van de bomen op de terreinen van Fabricom worden begonnen”, zegt woordvoerder Luc Vanneste van het Groene Gordelfront.

Alle 150 activisten, waarvan sommigen uit het buitenland naar Brugge waren afgezakt, werden bij het ontbinden van de betoging opgeroepen om zich stand-by te houden voor nieuwe bezettingen en acties. Deze oproep werd met applaus en gejuich onthaald. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier