Langere en extra treinen op lijn Kortrijk-Poperinge voor herdenking WOI

Redactie KW

Vanaf de zomer van 2014 zullen massa’s bezoekers de sfeer van 100 jaar Wereldoorlog I komen opsnuiven in West-Vlaanderen, en meer bepaald de Westhoek.

Wellicht zal de trein een niet onbelangrijk vervoermiddel zijn om van de ene site naar de andere te trekken. Maar West-Vlaanderen is op het vlak van spoorverbindingen niet echt overbedeeld. Daarom vroegen Sabien Lahaye-Battheu uit Poperinge en collega Bercy Slegers uit Wervik aan de minister van Overheidsbedrijven, Jean-Pascal Labille, welke inspanningen de NMBS zal doen om de Westhoek per spoor vlotter bereikbaar te maken.

“De minister gaf aan dat de NMBS al verkennende gesprekken had met Toerisme Vlaanderen. Het treinaanbod zal tijdelijk aangepast worden in functie van de verwachte reizigersstromen”, zegt Sabien Lahaye-Battheu. “Er zullen ofwel treinen met grotere capaciteit worden ingezet, ofwel komen er extra treinen op de lijn Kortrijk-Poperinge”.

Tijdelijk Perron Zillebeke

Vanaf 2015 komt er ter hoogte van Hill 60 in Zillebeke, een deelgemeente van Ieper, wellicht een tijdelijk perron. Vooral tijdens de weekends zal de extra treinhalte ervoor zorgen dat deze bekende oorlogssite vlot toegankelijk is per spoor. Het is niet uitgesloten dat de trein er in het jaar 2018 dagelijks zal stoppen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier