Langer weekendbiljet en extra treinen naar kust en Ardennen in zomervakantie

Redactie KW

De NMBS legt deze zomervakantie nog meer extra treinen naar de kust en de Ardennen in dan in 2008. Het weekendbiljet is in juli en augustus geldig vanaf vrijdagochtend tot en met maandagavond, zo heeft de spoorwegmaatschappij maandag meegedeeld.

Vorige zomer bood de NMBS 42.000 zitplaatsen per dag aan op toeristische treinen. Deze zomer zijn er dat elke dag 68.000. Speciale aandacht werd besteed aan de rechtstreekse verbindingen tussen Wallonië en de kust omdat dit aanbod in het verleden wat beperkt was.

In totaal rijden van nu tot zondag 30 augustus elke dag 63 toeristische treinen (ICT) naar Blankenberge, Knokke, De Panne, Oostende en Zeebrugge-strand. In de weekends en op feestdagen zal het aantal ICT’s stijgen tot 89. Ook nieuw, zowel in de week als tijdens het weekend, zijn de twee ICH-treinen tussen Moeskroen en Schaarbeek die verlengd worden tot Oostende via de lijn Kortrijk-Brugge.

De capaciteit van het basisaanbod tussen de grote steden en de kuststations – in de week rijden 213 treinen naar zee, in het weekend 183 – wordt eveneens versterkt, onder meer met dubbeldekkers.

Meer informatie kan bekomen worden in de stations en op www.nmbs.be. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier