Langemark-Poelkapelle wil sociaal huis tussen Vijverpark en Kasteel

Redactie KW

De meerderheid in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle keurde maandag de aankoop goed van een perceel grond in de Kasteelstraat in Langemark. De gemeente wil er een sociaal huis bouwen. Oppositiepartijen Welzijn en Open VLD onthielden zich.

Sylvie Van Keirsblick (Welzijn) vond de prijs van 259,74 euro per m² te hoog: “Dat is zelfs 50 euro per m² duurder dan in Brugge. Niemand in de gemeenteraad zou dat met zijn eigen centen aankopen.”

“De prijs klinkt choquerend”, repliceerde burgemeester Alain Wyffels. “Maar op vandaag wordt die prijs betaald aan het WVI in Poelkapelle. Dat is een opportuniteit die we maar één keer zullen krijgen. De centen zijn voorhanden. Het is de bedoeling om daar het sociaal huis te vestigen.”

Bouwgrond

Robert Barthier (Welzijn) confronteerde het college met zijn eigen regels. “Er wordt een belasting geheven op onbebouwde percelen. Maar sinds 2002 ligt er bouwgrond van de gemeente ter beschikking in de Klerkenstraat, zogezegd om de Vossemote uit te breiden, onaangeroerd.”

Frank Gheeraert (Open VLD) zat op dezelfde golflengte. “De prijs is nog het allerbelangrijkste niet, maar wat zal de eindbestemming zijn?” Jean-Marie Callewaert (SP.A) vond de aankoop een goede zaak. “Weliswaar mogen daardoor geen belastingverhogingen komen na de verkiezingen.”

(PCO, foto PCO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier