Langemark-Poelkapelle maakt werk van herstel trage wegen

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle maakt werk van een ‘herstel- en ontwikkelingsplan trage wegen’. Het schepencollege is van mening dat het herstellen van een netwerk aan veldwegen, voet- en kerkwegels aan een maatschappelijke behoefte voldoet, niet alleen in functie van zachte recreatie, maar ook omdat trage wegen een veilig alternatief kunnen bieden aan zwakke weggebruikers, zoals de schoolgaande jeugd of voor korte verplaatsingen naar de winkel of naar het werk.

Daarom wil het schepencollege een lokaal herstel- en ontwikkelingsplan voor trage wegen opstellen. Bedoeling is het netwerk aan trage wegen aantrekkelijker en veiliger te maken. Er werd een stuurgroep van vrijwilligers samengesteld die in een eerste fase tijdens de voorbije vakantiemaanden de bestaande trage” wegen al geïnventariseerd en in kaart gebracht heeft.

In een tweede fase wil het schepencollege de bevolking betrekken bij dit herstelproject: iedereen krijgt in het najaar de mogelijkheid om de trage wegen in zijn buurt te evalueren. Alle opmerkingen en suggesties zullen door de stuurgroep gebundeld en op een open overlegavond besproken worden. Dit eindresultaat zal dan aan het gemeentebestuur worden voorgesteld, dat er op zijn beurt concreet mee aan de slag kan voor een opknap- en herstelbeurt van alle trage wegen in de gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier