Lange files in Diksmuide door werken aan spoorlijn

Redactie KW

De werken aan de spoorlijn N73 tussen Diksmuide en De Panne zorgen maandagmorgen 23 september onmiddellijk al voor lange files in Diksmuide.

Maandagmorgen 23 september zijn in Diksmuide de werken gestart aan de spoorlijn 73. Omdat het verkeer tot donderdag niet over de overweg in de Esenweg kan, stond er maandagmorgen een lange file aan te schuiven in de Woumenweg in Esen, in de richting van het centrum van Diksmuide. Ook in de Eikhofstraat was het in de richting van de Woumenweg aanschuiven geblazen.

De werken aan de overweg in Diksmuide nemen een drietal dagen in beslag. “Vanaf donderdag zou de verkeershinder dan ook moeten verminderen”, verwacht schepen Kurt Vanlerberghe. “Intussen volgt de politie de verkeerssituatie in Diksmuide op de voet.”

Door de werken is er tot 25 oktober én van 4 tot 15 november, telkens van maandag 10.30 uur tot vrijdag 16.30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Diksmuide en De Panne. De NMBS legt vervangbussen in, maar de reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 35 minuten.

(TVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier