Landuyt: “Dringend geld nodig om ontsnappingen te voorkomen”

Redactie KW

Kamerlid Renaat Landuyt (sp.a) vraagt zich af waar de 3 miljoen euro die in de meerjarenbegroting zou voorzien zijn voor de overdekking van de binnenplaatsen van gevangenissen naartoe is. Landuyt reageerde vrijdag op de ontsnapping van drie gedetineerden uit de gevangenis in Brugge.

“In de meerjarenbegroting was minstens 3 miljoen euro voorzien voor netten en kabels”, zegt Landuyt in een persbericht. “En de ministers van Justitie hebben altijd beweerd dat er voor investeringen in gevangenissen geld voorzien is. En nu plots is er geen geld. Voor een jaren oude beslissing van beveiliging van de gevangenissen tegen helikopterontsnappingen is er geen geld gebruikt. Waar is het voorziene geld dan naar toe? In ieder geval kost deze helikopterontsnapping ook geld aan de gemeenschap.”

Landuyt roept de premier en de minister van Financiën op om dringend geld te voorzien voor de beveiliging van gevangenissen tegen helikopterontsnappingen.

Hij stelt er zich ook vragen bij dat Ashraf Sekkaki, die in publieke brieven zijn ontsnapping aankondigde, niet beter opgevolgd werd.

Meer vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, met uitgebreide reportages, een studiogesprek met Minister van Justitie De Clerck en een getuigenis van de gegijzelde piloot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier