Landelijke Gilde deelt fruit uit in onze provincie

© COGHE GINO
Redactie KW

De leerlingen van de vrije basisscholen van Eernegem en Bekegem kregen vanochtend een appeltje voor de dorst. Die werden uitgedeeld door de mensen van de Landelijke Gilde, die een heuse fruitmand kwamen afleveren. Het kadert in een algemene actie van de Landelijke Gilden, die oproept om in de klas rond landbouw en platteland te werken.

Met een ludieke actie wenst Landelijke Gilden de schooldirecties en leerkrachten een fijn schooljaar toe. Tegelijkertijd roept Landelijke Gilden op om in de klas rond landbouw en platteland te werken. De lokale afdelingen van de Landelijke Gilden brengen deze boodschap op vrijdag 9 september rechtstreeks tot in de scholen in de vorm van een fruitmand vol lekkers én educatief materiaal rond landbouw en platteland. Zo worden in West-Vlaanderen zestig basisscholen verrast. Ook in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant vindt deze actie plaats. In totaal worden 130 fruitmanden overhandigd.

In Eernegem kregen directie en leerkrachten van VBS Eernegem en Bekegem een fruitmand overhandigd. De leerlingen werden aan een appelkraam bediend en zongen nadien ook nog het appellied van de Ketnetband.

(FJA)

Uit De Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier