Landbouwwerktuig overrijdt man in veld die al maand vermist was

Redactie KW

In de Galgestraat op de wijk Huilaertmolen is deze morgen het lichaam aangetroffen van een man uit de Amersveldestraat. De man was al sinds 29 augustus vermist en moet al enkele weken geleden overleden zijn.

Het veld bevindt zich op amper een kilometer van de woonplaats van het slachtoffer. Een bestuurder van een landbouwwerktuig was het maisveld aan het verhakselen en merkte niet dat hij overheen het lichaam denderde.

Daardoor werd de Kortemarkenaar onherkenbaar verminkt. De ordediensten vonden echter al snel zijn portefeuille in de nabijheid en konden hem zo identificeren als de man die al een maand was vermist. Daarmee komt een einde aan een speurtocht van een maand waarbij de hele omgeving al was uitgekamd. Een helikopter verkende de buurt en duikers onderzochten een waterreservoir, maar blijkbaar lag de verwarde man van 55 al die tijd in het veld. De precieze doodsoorzaak valt door het schrijnende voorval van deze ochtend moeilijk te achterhalen. Alles wijst hoe dan ook op een wanhoopsdaad. (FJA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 1 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier