Landbouwer uit Oostnieuwkerke naar assisen voor slijpschijfmoord

Redactie KW

Land- en tuinbouwer Dirk Haghedooren uit Oostnieuwkerke is door de Ieperse raadkamer verwezen naar het West-Vlaamse hof van assisen waar hij zich zal moeten verantwoorden voor de moord op zijn echtgenote Ann Masschelein.

De feiten dateren van vrijdag 11 juni 2010, maar Dirk Haghedooren (46) verwittigde pas de volgende dag de politie dat zijn vrouw het slachtoffer was geworden van een ‘arbeidsongeval’ in een van de loodsen van hun land- en tuinbouwbedrijf in de Rijselstraat in Oostnieuwkerke.

De aard van de verwondingen van het slachtoffer riep argwaan op bij de politie, die het parket van Ieper op de hoogte bracht.

Slijpmachine

Tijdens de ondervraging van Dirk Haghedooren kwam aan het licht dat hij vrijdagmiddag zijn vrouw om het leven bracht. Dirk Haghedooren ging haar na een hoogoplopende ruzie met een slijpmachine en een mes te lijf. Daarbij werd de hoofdslagader van de 41-jarige vrouw geraakt. Ze overleed ter plekke.

Familie en buren waren verstomd. Het landbouwersechtpaar, dat een 14-jarige zoon heeft, gold als een hardwerkend modelgezin. Volgens het parket van Ieper speelde de moord zich af in de sfeer van een relatieconflict.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier