Landbouwbeurs was succes

De landbouwbeurs in Roeselare was een succes
Redactie KW

Wie mee wil zijn met de nieuwste trends in de land- en tuinbouw kon tot vandaag naar de Roeselaarse hallen. Daar was er het 15de Land- en Tuinbouwsalon. Opvallend was de ruime aandacht voor groene energie. Met allerlei attracties en demonstraties maakte het publiek kennis met de verschillende facetten van de landbouw.

Een tent met meer dan 2000 neerhofdieren, koeien en paarden. Het is één van de nieuwe initiatieven op het Land- en tuinbouwsalon in Roeselare die een ruim publiek moeten aanspreken. Het drijven van schapen met border collies trekt meteen de aandacht.

“Er zijn nog altijd mensen die denken dat prei bijvoorbeeld in de supermarkt groeit. Die misvattingen willen we hier wegwerken,” zegt organisator Nic Vermaut.

Maar het land- en tuinbouwsalon blijft vooral een vakbeurs. En ook hier vind je initiatieven om groene energie te integreren in de land- en tuinbouw. Maar er worden ook tal van nieuwe gewassen voorgesteld, zoals een nieuwe slavariant; speciaal voor de supermarkt.

“Het is een sla die langer bewaart. Verschillende soorten sla zitten in één zakje. Dus geen kroppen meer, deze sla valt bij het rooien mooi in blaadjes uiteen,” licht Kathleen Dejaeghere toe.

Geen sla, maar allerlei ander lekkers kunnen de bezoekers ook proeven. De slogan van de beurs is dan ook: landbouw is leuk, levensnoodzakelijk en lekker. 30.000 mensen hebben het Land-en tuinbouwsalon bezocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier