Lancering nieuwe zeevaartsimulator

Redactie KW

In Oostende is een nieuwe zeevaartsimulator voorgesteld. Leerlingen van de drie maritieme scholen in Oostende kunnen nu in hun eigen stad leren hoe je een schip bestuurt. Grote baggerbedrijven, zoals Jan De Nul en DeMe, hebben de nieuwe simulatieklas meebetaald. Ze hopen dat afgestudeerde leerlingen later voor hen komen werken.

Leren varen met een schip kan in het Mercator Instituut in Oostende voortaan op de computer. De nieuwe simulatieklas geeft een waarheidsgetrouw beeld dat een kapitein heeft als hij de haven van Zeebrugge binnenvaart.

Vroeger moesten studenten naar Zeebrugge voor een simulatie. Nu kan het in de school zelf. De lesgever voert storingen en incidenten in de simulator in.

Voor de simulatiekamer, die 400.000 euro heeft gekost, werken de drie maritieme scholen in Oostende samen. Ook studenten van de Zeevaartschool in Antwerpen zullen hier komen oefenen.

Grote baggerbedrijven, zoals Jan De Nul en DeMe ,ondersteunen het project. Naast de financiële steun voor de simulator kunnen studenten van maritieme opleidingen op hun schepen ook stage lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier