Ladies SC Zonnebeke spelen sinds september in competitie

De Ladies van SC Zonnebeke. (Foto WP)
Redactie KW

We nemen een kijkje achter de schermen van voetbalploeg SC Zonnebeke Ladies. “Vrouwen train je op dezelfde manier als mannen, alleen zijn ze iets zachter en trager op het veld”, aldus trainer Angelo Ostyn.

De Zonnebeekse voetbalvrouwen typeren zichzelf als speelsters met een goed doorzettingsvermogen en een sterke wilskracht: ze gaan steevast voor de overwinning. “Als we een punt achter staan, dan peppen we elkaar op zodat we er opnieuw voor gaan”, vertelt Lotte Vancoillie (24). Nu de Ladies sinds september in competitie spelen, komt die positieve mentaliteit goed van pas. “Toen we enkel vriendschappelijke matchen speelden, zaten we een beetje op onze honger”, meent Wendy Pattyn (24). “Het is leuker om te trainen als je weet dat je je daarna mag bewijzen in een echte match.”

“De vreugde was dan ook groot toen we op 1 september – ondanks de vele zenuwen – onze eerste competitiematch wonnen met 6-0 van Staden”, springt Jozefien Thevelein (24) haar bij. “Dat was voor mij een van de mooiste momenten tot nu toe.” Na de succesvolle start blijven de Ladies het goed doen. Momenteel staan ze op de negende plaats van de zestien ploegen die in tweede provinciale spelen.

“En zeggen dat de ploeg in 2011 is ontstaan dankzij een paar moeders die zich verveelden toen ze hun zonen naar de voetbaltraining moesten brengen. Nu zit er geen enkele moeder met een spelende zoon meer bij, al zal dat wellicht nog veranderen met zwangere Jozefien”, lacht Wendy.

(Marlies Carette)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier