Ladderwagen brandweer Brugge laat het afweten, schepen wil doorgedreven opleiding

Redactie KW

De brandweer van Brugge zet de brandweerwagen die het gisteren liet afweten voorlopig niet meer in. Tijdens een brand in de binnenstad gisterenmiddag moest de brandweer vier mensen evacueren. Omdat de hoogtewerker niet werkte moesten ze met een gewone ladder bevrijd worden. De bevoegde schepen wil dat de opleidingen voor de nieuwe brandweerwagen opgedreven worden, maar dat lijkt niet zo eenvoudig.

Gisterenmiddag brak er brand uit in een appartement in het centrum van Brugge. De brandweer moest vier mensen evacueren, maar de hoogtewerker weigerde dienst. De mensen konden gelukkig met gewone ladders en via de trap geëvacueerd worden. De ladderwagen zorgde in het verleden ook al voor problemen. Het toestel was nochtans net hersteld en werd de voorbije dagen uitvoerig getest.

Opleiding

De nieuwe ladderwagen die sinds augustus in de kazerne staat, kon nog niet worden ingezet omdat de ploeg die gisteren aan het werk was, er nog niet mee kan werken. Een derde wagen was even buiten gebruik omdat er een nieuwe GPS werd geïnstalleerd. Een zeer vervelende samenloop van omstandigheden. De bevoegde schepen Hilde Decleer pleegde meteen overleg met de brandweer. Zij wil dat de opleiding met de nieuwe brandweerwagen sneller gaat, maar dat lijkt niet zo eenvoudig. Bij de Brugse brandweer weken 133 beroeps en 45 vrijwilligers. 40 mensen krijgen een opleiding om met de nieuwe hoogtewerker te leren werken en dat gaat niet zo snel.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Ladderwagen brandweer Brugge laat het afweten, schepen wil doorgedreven opleiding

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier