Labyrint in Kemmel sluit zondag definitief de deuren

Redactie KW

Zondag sluit Stef Dehollander na 27 jaar definitief de deuren van zijn Labyrint, het volkscafé op de Dries dat ver buiten de dorpsgrenzen een begrip werd en Kemmel op de kaart zette. Onvrede over de voorwaarden van de brouwer is de aanleiding voor de sluiting, maar Stef is ook blij dat hij tijd voor zichzelf krijg.

In 1985 startte Stef Dehollander samen met zijn vrouw Christine (overleden in 2006) de zaak op. Zondag met de rommelmarkt wordt de laatste werkdag van de inmiddels 63-jarige uitbater. “Daarna begin de grote opruiming. Zeker een maand zal ik nodig hebben om alles te verhuizen.” Een nieuwe bestemming voor de heiligenbeelden, handtassen en oude fietsplaten heeft hij nog niet. Hij blijft in zijn woonhuis op de binnenkoer van de site wonen.

Huur stijgt fors

Stef Dehollander stopt met het Labyrint omdat het huurcontract met brouwerij Haacht afloopt en hij zich niet kan vinden in de gestelde voorwaarden. Zo stijgt de huur fors en streekbieren die niet van de brouwerij zelf komen, mogen niet meer geserveerd worden. Het is op dit moment nog niet geweten of er nieuwe eigenaars zullen komen in het Labyrint. Eerder al kwam er op een advertentie geen reactie.

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier