Labrador Fiero is nieuwste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Jozef Moorsele

Redactie KW

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moorsele heeft er een bewoner bij: Fiero. Niet zo maar een bewoner, weliswaar. Fiero is een hond die speciaal getraind is om met senioren om te gaan. Honden blijken een positieve invloed te hebben op het welzijn van senioren.

In erehaag zitten enkele bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moorsele klaar om Fiero straks een warm welkom te geven. Met succes. Al na enkele minuten voelt de tweejarige labrador zich al thuis in zijn nieuwe omgeving.

Dat vogels een positieve invloed hebben op vooral dementerende senioren is bekend. Maar uit proefprojecten onder meer in Lauwe en in het Brugse blijkt ook dat honden al snel beste maatjes kunnen worden met de bewoners van een woonzorgcentrum.

Beperking

Fiero is de achtste hond die door Hachiko is opgeleid als instellingshond. De vereniging uit leidt normaal honden op voor mensen met een beperking. Maar niet alleen de hond, ook zijn nieuwe baasjes – het personeel van het centrum- moeten naar de les. In het begin moet Fiero nog mooi bij zijn baasjes blijven, maar het is de bedoeling om op termijn in het hele centrum vrij te kunnen rondlopen.

(T.N.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Labrador Fiero is nieuwste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Jozef Moorsele

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier