Laatstejaars Spes Nostra Heule zijn nu ‘Verkeerscoach’ aan schoolpoort

Redactie KW

(UPDATE) Aan de schoolpoorten van het Spes Nostra Instituut in Heule stonden vanmorgen voor het eerst verkeerscoaches. Het gaat om laatstejaarsleerlingen uit het middelbaar die toezien op de verkeersveiligheid. De verkeerscoaches komen overgewaaid uit Gent, waar ze al een paar jaar met succes in het straatbeeld te zien zijn.

Met hun blauw fluovestje vallen ze op: de verkeerscoaches die voortaan aan de schoolpoorten van het Spes Nostra Instituut staan. “Bedoeling is dat ze ouders of passanten aanspreken als ze zich onveilig gedragen,” zegt Lynn Vandecasteele, “bijvoorbeeld als ze het voetpad versperren, mensen vragen om het zebrapad te gebruiken, het fietslicht aan te zetten. Ze mogen geen boetes uitschrijven, en ze mogen ook niet op de openbare weg staan.

De verkeerscoaches vormen een aanvulling op de politie en de gemachtigd opzichter. De tien scholieren die zich vrijwillig inzetten als verkeerscoach hebben allemaal een korte opleiding bij de politiezone Vlas achter de rug. “De opleiding duurde vier uur, en spitste zich ondermeer toe op communicatievaardigheden, conflictvaardigheden, en natuurlijk ook een stukje wegcode,” zegt Katrien Verkest van de politiezone Vlas.

De verkeerscoaches zullen in groepjes van twee of drie personen aan de schoolpoort postvatten.

(ld/jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier