Laatstejaars proeven van de hogeschool en de universiteit

Redactie KW

Laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs kunnen van de week proeven van de lessen en het studentenleven aan de hogescholen en de universiteit. Op die manier kunnen ze beter aanvoelen of de opleiding hen straks zal liggen.

De campussen van Howest in Brugge en Kortrijk verwelkomen deze week zo’n 1200 laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs. Zij mogen er eventjes student zijn. Voor de opleiding industrieel productontwerpen in Kortrijk komen de geïnteresseerden vaak van ver, want dit is dan ook een unieke opleiding. De opleiding telt een 200-tal studenten. Opvallend is de toename van meisjes. Vijf jaar geleden trok de technische opleiding slechts 5% vrouwelijke studenten aan, op vandaag is dat 40%.

Ook aan de Kulak nieuwe gezichten vandaag in de aula. Een tiental leerlingen uit de zesde middelbaar volgen de les biochemie van professor Deckmijn. En het mag dan misschien als Chinees klinken, voor hen is dat alvast niet zo. Aan de Kulak zijn deze week een kleine 300 leerlingen ingeschreven voor de openlesweek.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier