Laatste werkdag voor hamburgerman André op stationsplein in Roeselare

Redactie KW

Al sinds 1933 staat er in het weekend een kraam aan het station van Roeselare waar je eerst gedroogde vis en later ook braadworsten en hamburgers kon kopen. André Devolder nam 35 jaar geleden de zaak over van zijn moeder, maar is intussen zelf 68 en stopt ermee. WTV was erbij op zijn laatste werkdag.

Sinds zondagavond is het beeld van het hamburgerkraam op het stationsplein van Roeselare voorgoed verleden tijd. Na bijna 35 jaar heeft André Devolder zijn hamburgerkraam aan het station in Roeselare gesloten. Hij nam de verkoop van droge vis over van zijn moeder en bouwde de zaak uit tot deze wagen met hamburgers, braadworsten en bicky-burgers. Het geheim van André? Met kwaliteit zich onderscheiden van de anderen. Een succesformule, zo blijkt. Op de sociale netwerksite vinden nu al meer dan 700 mensen het spijtig dat André ermee ophoudt.

Geen opvolging

André vindt je voortaan dus niet meer aan het station, want geen enkel van zijn 5 kinderen wil de zaak wil voortzetten. Dat vindt André spijtig, maar hij begrijpt hun beslissing. De voedselvoorschriften worden dan ook steeds strenger. (TN)

Meer nieuws op WTV vanavond op WTV vanaf 18u00.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier