Laatste weekend van juni gezellig ‘roeselen’ op Batjes in Roeselare

(GF)
Redactie KW

Het Batjesprogramma, dat begin volgende week officieel wordt voorgesteld, is bijna klaar. “De Batjes kregen heel wat navolging in andere steden en gemeenten. Maar tippen aan het origineel kunnen ze niet.” Van vrijdag 24 juni tot en met maandag 27 juni wordt het weer gezellig ‘roeselen’ in Roeselare.

Ook in deze editie zetten alle straatcomités, die aangesloten zijn bij de overkoepelende vzw Centrumstraten, weer hun beste beentje voor. Traditioneel openen de Batjes op vrijdagavond met het reuzenvat Rodenbach. Tijdens het weekend wordt het ook weer gezellig toeven op de Noordhoffeesten, waar diverse artiesten voor een zomerse mix van gezelligheid zorgen. Ook in andere centrumstraten bruist het van koopjes, animatie en veel muziek.

Het olijke duo Kevin & Mario is dit jaar in de Mane- en Wallestraat aanwezig. Ook op de Markt en op het Stationsplein is er heel wat te doen. Zo komt Peter Koelewijn op zondagavond langs. Op maandag zijn er dan onder meer optredens van No Ladette (foto, met Marjolein Lecluyze) en Nicole & Hugo. De Batjes worden traditioneel met vuurwerk afgesloten. Deze week brengen we al een voorsmaakje. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier