Laatste messenslijper van het land gaat met pensioen

Redactie KW

Kortrijk moet straks een authentieke ambachtsman missen. Herwig Degryse is één van de laatste messenslijpers in het land en gaat nu met pensioen. Chefkoks als Jeroen Meus en toprestaurants als Le Fox in De Panne en de Karmeliet in Brugge laten hun messen bij hem slijpen. Het Kortrijkse atelier blijft wel bestaan, want Herwig vond een jonge opvolger.

De messen waarmee ook Stéphane Buyens van tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne werkt, krijgen een grondige slijpbeurt van Herwig Degryse. Het atelier in de Wijngaardstraat in Kortrijk bestaat al bijna 50 jaar en ook straks blijft het bestaan, maar de slijper van dienst verandert. Herwig gaat op pensioen met een pak mooie herinneringen.

Herwig heeft meer dan één miljoen messen geslepen, daarbij ook kapperscharen en chirurgisch materiaal. Ook vrouw Rita trekt vandaag de deur van de winkel achter zich dicht.

Opvolger Pascal Vervaeke gelooft in de slijperij. Pascal wordt vooral aangesproken door de niche-markt. Hij wou altijd al iets met zijn handen doen en is zelf ook hobbykok. (KB)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier