Laatste Meesterbanket voor goed doel

In Kuurne vond het laatste Meesterbanket plaats
Redactie KW

In Salons Maelstede in Kuurne hebben weer meer dan 300 fijnproevers en BV’s getafeld voor het goede doel. Het Meesterbanket vindt al voor de twaalfde en meteen laatste keer plaats. Speciaal voor het afscheidsfeest hebben de initiatiefnemers dan ook 4 Belgische topkoks uitgenodigd om het 5-gangenmenu te bereiden. Ondermeer Kobe Desramault van De Wulf in Dranouter en Peter Goossens van het Hof van Cleve.

Al van bij het binnenkomen is het duidelijk. De initiatiefnemers kiezen voor dit laatste Meesterbanket in Kuurne volop de kaart van België. Niet alleen voor de aankleding. Maar ook voor het feestmenu. Vier Belgische topkoks hebben een enkele verrassende gerechten met alleen maar producten van eigen bodem samengesteld.

Het Meesterbanket is daarom dan ook bij veel industriëlen en BV’s een vaste afspraak geworden. Op een half uur tijd waren al 300 kaarten voor de feestelijke avond de deur uit. Maar tijdens het Meesterbanket wordt ook traditioneel geld ingezameld voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Unicef voor de bestrijding van ondervoeding bij kinderen in de Derde Wereld.

Hoewel de formule aanslaat en er vorig jaar meer dan 30.000 euro werd ingezameld zetten de initiatiefnemers toch een punt achter het Meesterbanket. Volgend jaar pakken ze met een nieuwe formule uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier