Laatste keer opendeurdag in ‘t Scolus

Redactie KW

Het stadsbestuur is van plan om het bekende gebouw ‘t Scolus in Geluwe af te breken. Vzw Scolus organiseerde daarom nog een opendeurdag.

Het stadsbestuur plant om ‘t Scolus naast de Vrije Basisschool De Graankorrel in de Beselarestraat af te breken. De woning draagt een rijke geschiedenis met zich mee en heel wat inwoners hebben er dan ook mooie herinneringen aan.

De vzw Scolus organiseerde daarom tijdens de Gapersfeesten een opendeurdag in samenwerking met de Chiro. In het ‘huis vol herinneringen’ kon men voor de laatste keer een kijkje gaan nemen. Met een expositie van authentieke archiefstukken, film- en beeldmateriaal van voornamelijk Chiro Speratoker kon de opendeurdag rekenen op grote belangstelling. Voor veel Geluwnaren gaat ‘t Scolus gepaard met nostalgie. Ze hopen dan ook dat het gebouw, dat dateert uit 1863, niet afgebroken maar gerenoveerd wordt.

‘t Scolus staat al 15 jaar leeg. “We willen dat het gebouw een gemeenschapsfunctie krijgt”, zegt Jeroen Vandamme, voorzitter van de VZW. Het gebouw werd voor het laatst gebruikt door Chiro Speratoker en als bergruimte voor toneel ‘Onder Ons’.

(EDB, foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier