Laatste grote verkaveling voor Oostende

Redactie KW

Begin 2011 wordt gestart met de nieuw verkaveling aan de Stuiverstraat in Oostende. „Het gaat om de laatste grote verkaveling want de beschikbare ruimte in Oostende is beperkt”, zegt schepen Bart Bronders.

Het schepencollege ontving een verkavelingsaanvraag voor een zone van 22,8 hectare gelegen tussen de Stuiverstraat, Rietmusstraat en Gistelsesteenweg, in de volksmond de verkaveling Vermote genoemd. Het gebied ligt vlak over de kinderboerderij en bij het sportpark. Drie verkavelaars willen de zone ontwikkelen.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening Bart Bronders (SP.A): „De
afbakening van het stedelijk gebied voorzag dit gebied als woonzone en we staan er als stadsbestuur achter omdat de open ruimte voor grote nieuwe verkavelingen zeer klein is. Met deze verkaveling is ze zelfs volledig opgebruikt. Oostende beschikt over
geen andere zones meer.”

“Geen nieuwe villawijk”

Op de site komen 400 grondontsloten woningen, geen appartementen of meergezinswoningen dus. Maar Bronders weerlegt dat het om een nieuwe villawijk gaat: „Er is gekozen voor een gemengd woontype met percelen kleiner dan 500 vierkante meter, de mogelijkheid voor groepsbouw en de voorziening dat driekwart van de woningen bescheiden zijn. We bepalen verder ook hoe de verkaveling er zal uitzien. De plaats van de carport en tuinhuis liggen vast om te vermijden dat er een wildgroei komt en we voortdurend uitzonderingen moeten toestaan.”

De nieuwe verkaveling voorziet ook 70 sociale koopwoningen.

Uitbreiding Duinhelm

Voor vzw Duinhelm, een centrum dat werkt met personen met een
handicap en voor hen opvang voorziet in kleine leefgroep en via
zelfstandig wonen, is de verkaveling positief. Duinhelm, met vestiging in de Rietmusstraat, vlak aan de rand van de verkaveling, krijgt de mogelijkheid om uit te breiden in de nieuwe verkaveling.

(EFOO)

Uitgebreide versie in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van vrijdag 15 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier