Laatste gemeenteraad in oud gemeentehuis

Redactie KW

De gemeenteraad van vorige week donderdag 17 november was de laatste in het gemeentehuis aan de Oude Eiermarkt. De volgende gemeenteraad in december vindt plaats in het nieuwe administratief centrum aan het Vateplein op de Markt in Lo. Het laatste punt op de agenda was dan ook de hervaststelling van de zetel van het stadsbestuur en de plaats van het stadhuis.

De gemeenteraad van vorige week is er eentje voor in de geschiedenisboeken van de stad Lo-Reninge. Het was namelijk de laatste gemeenteraad voor de verhuizing naar het nieuwe administratief centrum op de Markt van Lo. „Het is een historisch moment”, aldus burgemeester Lode Morlion. „Veertig jaar deed dit gebouw dienst als stadhuis.”

Voor de gemeenteraadsleden wordt het even aanpassen, want voortaan zullen de raadszittingen plaatsvinden in de voormalige kapel van het klooster. De werken aan het nieuwe administratief centrum zijn trouwens zo goed als af. Een deel van het archief is al overgebracht naar het nieuwe gebouw. De eigenlijke verhuizing van de Oude Eiermarkt 9 naar de Mark 11 is gepland voor 8 en 9 december. Dan zullen de stadsdiensten niet bereikbaar zijn. Vanaf maandag 12 december kunnen de inwoners van Lo-Reninge terecht in het nieuwe stadhuis.

(MV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Wekelijks Nieuws Kust en West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier