Laatste fase van werken ovonde in Hooglede uitgesteld tot na bouwverlof

Redactie KW

De laatste fase van de werken aan de ovonde in Hooglede (grensscheiding met Roeselare) wordt uitgesteld tot na het bouwverlof. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Vanaf eind mei tot het einde van het bouwverlof (8 augustus) zal de ovonde volledig voor het verkeer worden opengesteld.

Nadat de vierde fase van de ovonde (kruispunt N32 met de R32) in Hooglede is afgerond, voorziet de aannemer een vlotte doorgang tussen het oude en het pas vernieuwde deel. Vanaf eind mei zullen alle op- en afritten toegankelijk zijn. De tijdelijke werflichten verdwijnen. Ook fietsers zullen op een veilige manier langs de ovonde kunnen rijden.

Door de vertraging zal pas na het bouwverlof worden gestart met de vijfde fase. Het einde is voorzien tegen eind september, indien de weersomstandigheden het toelaten. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zijn er door deze maatregel voordelen. “De vijfde fase kan in één geheel worden afgewerkt en het Belgisch kampioenschap wielrennen kan op 26 juni het geplande parcours volgen en passeren langs de ovonde”, zegt communicatieverantwoordelijke Eveline Vandecaetsbeek. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier