Laatste echte badkarren definitief opgeborgen

Redactie KW

De Middelkerkse stranduitbater Marc Coen heeft voor de laatste keer zijn authentieke badkoetsen van het strand gehaald. Deze verkleedhokjes op wielen zijn meer dan 80 jaar oud. Ze dateren uit de tijd dat een duik nemen in de Noordzee niet zo vanzelfsprekend was. Maar deze huisjes op wielen hebben hun beste tijd gehad en verdwijnen voorgoed van het strand.

“Ze worden verhuurd voor verschillende periodes, maar het grote probleem is die opstap,” zegt Marc Coen. “Mensen met kinderwagentjes vinden dat hinderlijk en de deuren draaien nog naar binnen. Dat zijn allemaal zaken die in het nadeel spreken van onze cabine.”

“Als er een gemeente is die geïnteresseerd is om ze over te nemen: alles is mogelijk en bespreekbaar. Er zijn er al een paar verkocht. We gaan ze op internet zetten en verkopen. Het is niet de bedoeling dat ze in de haard eindigen. Dat zou spijtig zijn om er na 3 generaties.”

Middelkerke is van plan om 2 badkoetsen over te nemen als collectiestukken voor “Kusthistories” , het museum over het toerisme aan onze kust.

(bv/jv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier