Laatste dagen voor Frits Verhaeghe als procureur des Konings

Redactie KW

Het zijn de laatste dagen van Frits Verhaeghe als procureur des Konings in Kortrijk. Na zeven jaar aan het hoofd van het Kortrijkse parket kan zijn mandaat niet meer verlengd worden, en wordt hij weer eerste substituut. De man kijkt met gemengde gevoelens naar die verandering in carrière, al is hij ook tevreden met zijn realisaties en rekent hij vanaf nu op wat meer vrije tijd.

Frits Verhaeghe staat sinds 2003 aan het hoofd van het parket van Kortrijk. Hij liet meteen een interne audit uitvoeren en slaagde er zo in om van een ietwat ouderwets parket een goed functionerend geheel te maken, zoals een manager in een bedrijf zou doen. Er is één grote zaak waar de procureur spijt van heeft, dat het parket de moord op ieve Desmet uit Dentergem nooit heeft kunnen oplossen.

De procureur zet nu een stapje terug en wordt weer substituut. Hij zal zich loyaal opstellen zegt hij. En misschien wordt hij nog ooit procureur in een ander gerechtelijk arrondissement.

Vanavond meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. En in het Kortrijks Handelsblad, De Weekbode Roeselare, Tielt, Izegem en Het Wekelijks Nieuws Leie en Gaver van vrijdag 7 januari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier