Laatste bierhandelaar in Rekkem stopt na 42 jaar

Redactie KW

William Bossuyt (62) laat zijn vrachtwagen na 42 jaar definitief in de garage. 42 jaar bracht hij bier en andere dranken aan huis, in cafés en rusthuizen.

Het werk wordt te zwaar voor de bierhandelaar. Zijn zus Francine (67) blijft de drankencentrale ‘t Fonteintje wel nog enkele jaren openhouden. Hij is opgegroeid tussen het bier en de limonadeflessen. William Bossuyt was 12 jaar toen hij meehielp met zijn vader om limonade te maken. Tien jaar later nam hij samen met zijn zus Francine de zaak over. De drankencentrale ‘t Fonteintje in de Lauwestraat is een gevestigde waarde in Rekkem. Grootvader Jules Deconinck startte in 1906 brouwerij Deconinck in de Kattestraat. Hij maakte zijn eigen limonade en spuitwater en vulde bier uit grote vaten in eigen flessen. In 1944 nam dochter Marina Deconinck de zaak over, samen met haar man Daniël Bossuyt. De zaak verhuisde in 1960 naar de huidige locatie in de Lauwestraat.

William is nog van die oude generatie bierhandelaars die tijd maakt voor zijn klanten. Als hij leverde in een van zijn cafés bleef hij daarna aan de toog een praatje slaan met de cafébazin. “Ik leverde nog aan een viertal cafés, maar nu ik met pensioen ben, blijf ik bij mijn trouwe klanten een pint drinken. De cafébazinnen zouden mij te hard missen”, lacht William.

(Xaco)

Lees het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier