Laagste werkloosheidsgraad te vinden in Tielt

Redactie KW

De werkloosheidsgraad in arrondissement Tielt blijft verder dalen. Eind juli 2010 waren er 1.999 werkzoekenden. Daarmee scoort regio Tielt opmerkelijk beter dan de rest van Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van VDAB.

Eind juli waren er in het arrondissement Tielt net geen tweeduizend werkzoekenden te tellen. Op jaarbasis betekent dit een daling met liefst 88 eenheden. Tielt is daarmee het best scorende arrondissement van Vlaanderen. In Vlaanderen stijgt de werkloosheid nog met 2,5 procent en in West-Vlaanderen gaat de werkloosheid met 0,4 procent omhoog. Tielt boekt echter positieve resultaten.

Dalingen tot 13 procent

Alle negen gemeenten (Ardooie, Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wielsbeke en Wingene) van het arrondissement kennen dalende cijfers. Oostrozebeke spant de kroon met een afname van 13 procent, Ruiselede volgt met min 9 procent.

Momenteel klokt arrondissement Tielt af op een werkloosheid van 4,6 procent, West-Vlaanderen strandt op 6,5 procent en in Vlaanderen ligt het percentage op 7,9. Wat de werkloosheidsgraad (de verhouding tussen aantal werklozen en de actieve beroepsbevolking, red.) betreft, is Wingene absolute koploper. De gemeente van burgemeester Verkest telt slechts 3,7 werklozen per honderd actieven.

(PVH)

Uitgebreide versie en alle cijfers in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 6 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier