Laagstaande zon zorgt voor botsing met zwaargewonde op E17 in Waregem

Redactie KW

Op de E17 in de rijrichting van Kortrijk deed zich vanmorgen op de afrit Waregem een verkeersongeval met een lichte en een zware vrachtwagen voor waarbij een zwaargewonde viel.

Een werknemer van het bouwbedrijf De Braekeleir uit Gent werd vermoedelijk verblind door de laagstaande winterzon en reed met zijn lichte vrachtwagen in op een zware vrachtwagen van de firma Gejotrans (Aalter). De cabine van kleine vrachtwagen plooide helemaal samen waardoor de bestuurder klem kwam te zitten in zijn voertuig.

De brandweerkorpsen van Waregem en Kruishoutem konden de man uit zijn benarde positie bevrijden. Het slachtoffer verloor op geen enkel moment het bewustzijn, maar verloor wel veel bloed. Hij werd met bijzonder zware verwondingen aan de onderste ledematen naar de spoeddienst van het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht.

Door het ongeval verliep het verkeer op de afrit Waregem een tijdje moeizaam. De chauffeur van Gejotrans raakte niet gewond, maar was wel zichtbaar onder de indruk van de feiten.

(BWD-foto BWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier