La Trinite wint Zilveren Pollepel

Chef Francois De Potter van restaurant LA TRINITE in het Zeeuwse Sluis wint dit jaar de ZILVEREN POLLEPEL
Redactie KW

Chef Francois De Potter van restaurant LA TRINITE in het Zeeuwse Sluis wint dit jaar de ZILVEREN POLLEPEL. De bladen De Streekkrant en Tam Tam delen jaarlijks deze culinaire prijs uit. Het jonge kooktalent kreeg de prijs voor zijn vernieuwende keuken waarbij hij het beste uit eigen streek combineert met exotische bereidingen. In de categorie ZILVEREN BISTRO ging de hoogste eer naar MER L’EAU in Knokke-Heist.

Vanaf zijn 16de staat Francois De Potter al in de keuken. Eerst als hulpje en later als steun en toeverlaat aan het fornuis bij enkele grote chefs. Via zijn stages in gereputeerde restaurants en door zijn inzet werd de Sluisenaar een gedreven kok. En die ervaring spreekt ook uit wat de winnaar van de Zilveren Pollepel zijn klanten voorzet in zijn eigen restaurant.

De Zilveren Pollepel wordt al 33 jaar uitgereikt. Francois De Potter is de eerste Nederlander die deze culinaire eer te beurt valt. De tijd dat onze Noorderburen enkel spruitjes en gehakt serveerden is verleden tijd. La Trinité staat ook garant voor een professionele bediening.

In de categorie ZILVEREN BISTRO is MER L’EAU uit Knokke laureaat. Hier viel de jury voor de hedendaagse bereidingen, vakkundige gerechten zonder franjes en met veel smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier