KZ Kortrijk vraagt oordeel van Raad van Wijzen nadat zwembond topwestrijd wil laten herspelen

Redactie KW

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Zwembond, besliste dat op basis van amateur-video-opnames het eindresultaat (13-12) van de wedstrijd van waterpoloclub KZ Kortrijk tegen CN Tournai in de hoogste afdeling van het Belgische waterpolo wordt herroepen. Het door de scheidsrechters goedgekeurde wedstrijdresultaat wordt geannuleerd. De wedstrijd dient te worden herspeeld.

KZK is het hiermee volkomen oneens, zowel naar vorm als naar inhoud. ” KZ Kortrijk heeft op geen enkel moment gevraagd om de competitie op te schorten. De oorzaak hiervan ligt in de klacht van CNT en de manier waarop de bondsinstanties hiermee omgaan. KZK vraagt enkel dat alle clubs gelijke rechten hebben en dat die gerespecteerd blijven”, luidt het.

Het vraagt de Bond dan ook om zo snel mogelijk de Raad van Wijzen bijeen te roepen om hierover te oordelen, zodat de competitie op de kortst mogelijke termijn kan hervat worden. De club stelt ook voor dat de bond, samen met alle clubs, spelers, en scheidsrechters in eerste klasse, samenzit om over het al dan niet gebruiken van videobeelden duidelijke afspraken te maken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier