Kwetsbare groepen mengen zich in het lokale verkiezingsdebat

Redactie KW

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen heeft de campagne “Iedere Stem Telt” gelanceerd. Met het project wil samenlevingsopbouw sociale thema’s en de stem van maatschappelijk kwetsbare groepen luider laten klinken naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Bijna 50 groepen in West-Vlaanderen hielden een bespreekmoment over de vraag welke initiatieven de gemeente of OCMW bij voorrang moet nemen om het leven te verbeteren van groepen die het moeilijk hebben. Drie grote thema’s kwamen naar voor: meer sociale woningen, een hoger minimuminkomen en een kwalitatieve dienstverlening door het OCMW.

Prioriteitennota

Het project Ieders Stem Telt gaat nu verder met de opmaak van prioriteitennota’s op maat van iedere centrumstad. Deze zullen overhandigd worden aan alle politieke partijen. In september organiseren we verkiezingsdebatten, en lanceren een sociale stemtest bij het brede publiek.

In Oostende werden trossen ballonnen op de zeedijk opgelaten als symbool voor de inbreng van de ruim 300 mensen die tot nu toe aan de gesprekken hebben deelgenomen. De actie is ook te volgen op de website www.iedersstemtelt.be

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier