KWB Sellewie organiseert BK Highland Games in Deerlijk

Redactie KW

KWB Sellewie heeft zaterdag en zondag met de Banhoutfeesten twee topdagen in het verschiet. Zaterdag 13 juli is Robert Abigail te gast tijdens de Nat-Uur-Fuif. Zondag 14 juli verwacht men de grote massa voor het Belgisch kampioenschap Highland Games.

De Banhoutfeesten vinden traditioneel plaats rond het kasteel in het Banhoutdomein. “We starten op zaterdag 13 juli met een Nat-Uur-Fuif”, zegt organisator KWB Sellewie. “Dj Robert Abigail is de hoofdact. Op zondag 14 juli bieden wij een programma aan met doedelzakmuziek, Keltische dans en mannen gehuld in Schotse kilt en van 11 tot 18 uur staat het open Belgisch-Nederlands kampioenschap Highland Games geprogrammeerd. We verwachten niet alleen deelnemers uit België en Nederland, maar ook uit Duitsland en Frankrijk. Europees en huidig Belgisch kampioen Jimmy Vandewalle is zeker present.”

Voor de kinderen worden Mini Highland Games georganiseerd. Zij kunnen zich op een aanpalend terrein spiegelen aan de echte stoere binken. Hun inspanningen gebeuren met lichtere, aangepaste materialen en gewichten.

(DRD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier