Kwartaal werkbarometer Brugge voorgesteld

Redactie KW

Schepen voor tewerkstelling Annick Lambrecht heeft woensdagmorgen de kwartaal werkbarometer voor Brugge voorgesteld. De barometer moet het lokale beleid meer informatie verschaffen over de werkloosheid in de stad. In het verleden waren geen cijfers per gemeente ter beschikking op een dergelijk korte termijn.

Uit de eerste barometer blijkt dat tijdens het derde kwartaal van 2009 in Brugge gemiddeld 3.529 personen voltijds werkloos te zijn. Dat is een stijging van ongeveer 500 ten aanzien van het derde kwartaal vorig jaar.

Brugge scoort volgens schepen Lambrecht positief ten aanzien van de West-Vlaamse en Vlaamse gemiddelden. Toch maakt de schepen zich ook zorgen. Het aantal vacatures daalt sterk. Het aantal werkaanbiedingen binnen de handel daalden het voorbije jaar immers met 42 procent, in het transport met 66 procent, in de metaal met 56 procent en in de bouw met 36 procent. Het aantal vacatures bij de openbare besturen, de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier